
سبک های مهم دکوراسیون داخلی ۲
۱۳- سبک دکوراسیون داخلی یونان باستان
دوره های مختلف آن عبارتند از: دوره هندسی، کهن یونان، کلاسیک، هلنی
شیوه های معماری یونانی به سه دسته تقسیم می شود:
۱- دوریسی
۲- ایونی
۳- کرنتی
قراردادن فرم سنتوری بر بالای ساختمان، استفاده از معماری هندسی بر پایه تناسب از ویژگی های این سبک است.مصالح عمده، آهک، و مرمر سفید.
اختراع دولت شهر گام مهمی بود در زندگی شهری.سبک دکوراسیون داخلی رومی و یونانی بر تقارن و تعادل تأکید دارد.
معروف ترین نقش در نقوش یونانی، زنجیره یونانی است.رنگ برتر سفید و آبی است.از خصوصیات سبک مدرن یونانی استفاده زیاد از نور طبیعی است.
۱۴- سبک دکوراسیون داخلی روکوکو
این سبک همانند سبک دکوراسیون داخلی باروک تجلی است؛ با این تفاوت که میزان آراستگی ها در آن کمتر شده و بیشتر از رنگ های روشن استفاده می شود.
۱۵- سبک دکوراسیون داخلی ویکتوریایی
در این طرح دیوار به دو قسمت تقسیم می شود.که هر قسمت با کاغذ دیواری یا رنگ تیره جدا می شود.
مهمترین موضوع در این سبک دکوراسیون داخلی هماهنگی و تعادل است.استفاده از شمعدان های بزرگ و چلچراغ های بزرگ شیشه های منقوش از نشانه های این سبک است.
۱۶- سبک دکوراسیون داخلی انگلیسی
این سبک دکوراسیون داخلی خود به سبک های متفاوتی با نام هایی که بیشتر از القاب و اسامی ملکه ها و یا اشراف زاده ها بوده طبقه بندی می شود، مادر این بحث صرفا به بردن نام و خصیصه ای بارز از آنها اکتفا می کنیم.
- سبک ویلیام مری (چوبهای انحنا دار شکل های S , C)
- سبک کویین آن (پایه های کابریولی و قوس دار S)
- سبک جورجین (استفاده از روکش چوب پارچه کوبی، کاغذ دیواری، چوب های ماهاگونی، اقاقیا)
- سبک چندیل ( پایه های کبدیولی داشتند که به پنجه یک گربه میان با توپی که گرفته بود ختم می شود)
- هپل وایت (صندلی با پشتی سپری یا قلبی شکل)
- شرایتون (پایه استوانه شیاردار یا مارپیچ)
- سبک بیرر میر ( مدال ها با نقاشی پرتره زیاد کاربرد داشت)
- سبک باهاوس ( بکارگیری فلز در قاب صندلی و مبلمان زیادتر شده) پیشگام مدرنیسم در معماری
۱۷- سبک دکوراسیون داخلی آرت نوو
احیا گر سبک تزئینی درماتیک باروک و هدف آن نمایش ارزش های تزئینی خطوط منحنی.
استفاده زیاد از انواع کف پوش های چوبی از خصوصیات این سبک دکوراسیون داخلی است.نقاشی روی شیشه از این سبک ابداع شد.
۱۸- سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو
از بارزترین خصوصیات این سبک دکوراسیون داخلی استفاده از فرم های گیاهی در فرفوژه ها ورنگ های روشن و یک دست می باشد.
۱۹- سبک دکوراسیون داخلی فرانسوی
طراحی داخلی به سبک فرانسوی مشهور به دل فریبی و همچنین با نشاطی است.سبک فرانسوی در طراحی داخلی ترکیبی از سبک روستیک(روستایی) و سلطنتی(شاهانه ) است.(آرموار) یک نوع کمد یا گنجه ی فرانسوی است که به خوبی با بسیاری از وسایل دیگرترکیب می شود و در اتاق های مختلف یک منزل به سبک فرانسوی وجود دارد.آرموار یک کمد فرانسوی است و روی آن بسیار تزئین شده و حکاکی شده است.رنگ های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی فرانسوی متفاوتند.در طراحی داخلی فرانسوی از رنگ های طلایی، آبی، قرمز، سبز استفاده می شود.در سبک فرانسوی از طرح گل و گیاه و برگ در قاب آینه و صندلی های چوبی بسیار استفاده می شود.
میز و صندلی های یک منزل با طراحی داخلی فرانسوی بیشتر دارای لبه های دالبری شکل هستند تا لبه های صاف و مستقیم.در رنگ آمیزی دیوار و سقف یک منزل با طراحی داخلی فرانسوی ممکن است از رنگ های سفید و کمرنگ استفاده شود، ولی روی هم رفته از طرح و الگوهای گل دار(گل گلی) هم استفاده می شود. دکوراسیون داخلی فرانسوی برجسته، دلربا و شیک است.بر خلاف چیزی که اثر افراد فکر می کنند سبک فرانسوی متظاهر و خودنما نیست بلکه بسیار خاکی و همینطور مطبوع است.
۲۰- سبک دکوراسیون داخلی سوئدی
روشن، ساده، سفید و آبی خلاصه ای از سبک طراحی داخلی سوئدی است.سبک سوئدی همچنین از روشنایی و آب و هوای اسکاندیناوی الهام گرفته است.زمستان های طولانی مدت خسته کننده با غروب های زود هنگام و روز های کوتاه و کمبود نور طبیعی این سبک را ناگزیر ساخته که روشنایی مورد نیاز را به فضای داخلی خانه وارد کند.وجود چیزهای کمرنگ، روشن، پر زرق و برق و پرجلوه در دکوری های یک منزل با طراحی داخلی سوئدی معروف است.همین طور که دیوارها، کف زمین و لوازم و اثاث منزل با رنگ های کمرنگ و روشن نور طبیعی را منعکس می کنند، فضاهای داخلی که با این سبک دکوراسیون داخلی طراحی و دکوراسیون بندی شده اند، بشاش، آرام اند، حتی در روز های تاریک زمستان گرم و صمیمی هستند.
۲۱- سبک دکوراسیون داخلی باروک
معماری باروک از ایتالیا شروع شد و قسمت اعظم اروپا را هم به زیر پوشش خود درآورد.تقریبا از اوایل قرن ۱۷ تا اواسط قرن ۱۸ در بیشتر کشورهای لاتین گسترش یافت.از نظر منتقدین قرن نوزدهم معماری باروک عبارت است از معماری کلاسیک منحط بیساختار و دارای تزئینات نمایشی زیاد و عجیب و غریب است.باروک در معنی اصلی خود عبارتست از نامنظم، مروارید ناصاف و پرپیچ و تاب و یا غیر عادی باروک نوعی هنر است که در آن قواعد تناسب رعایت نمیشود و همه چیز بنا به حواس هنرمند نمایانده میشود.این سبک دکوراسیون داخلی هنری دارای روحی از حرکت و جنبش است که نقطه مقابل سکون کلاسیک است.هنرمندان در باروک بر خلاف دوران کلاسیک با احساس خود حرکت میکنند و احساس را مقدم بر عقل میدانستند.
ماهیت معماری باروک
در معماری باروک ماهیت اصلی آفریدهها عبارتند از:
ایجاد هماهنگی و هنجار درمیان عناصر و مضامینی گوناگون و درهم آمیخته نشان متمایز باروک نحوه فکری و احساسی آن است.آنچه که سیمای باروک را مشخص میکند، بسط نوعی جهان بینی مخصوص است که در معماری خود را در قدرتی نو نشان میهد.قدرتی که فضاهای مختلف را با هم می آمیزد و حدفی شگفتانگیز از ترکیب اجزایی متفاوت بوجود میآورد.لازم به ذکر است این نوع نگرش در تمامی رشتهها تا از هم گسیختگی ناشی از عصر صنعت باقی ماند.طراحی فراخ و در مقیاس بزرگ در فضایی شکوهمند و ابهت انگیز، تعبیه فضای کلی در مرکز و منظم کردن سایر فضاها به سمت آن، به خدمت گرفتن عناصر اصلی پیکرتراشی و نقاشی و سایر هنرهای تزئینی برای ایجاد اثری کامل.
۲۲- سبک دکوراسیون داخلی گوتیک
معماری گوتیک، یکی از سبکها و دورههای تاریخی معماری است.این سبک دکوراسیون داخلی، سبکی مذهبی بوده که همواره، در خدمت کلیسا بوده است.
آغاز پیدایش هیچ یک از شیوههای معماری را به دقت شیوه گوتیک، نمیتوان تعیین کرد.هنر معماری گوتیک در میان سال های ۱۱۳۷ و ۱۱۴۴ (میلادی) در جریان بازسازی کلیسای سنت دنیس فرانسه پا به عرصه وجود گذاشت و تا اواسط قرن شانزدهم میلادی در اروپا معمول بود.هنر گوتیک در میان دو دوره رمانسک و رنسانس واقع شده است و تا قبل از دوره مدرن گوتیک به عنوان یک صفت منفی به کار می رفت فیلاریته از آن به عنوان هنر فلاکت زده یاد می کند.سبک معماری جورجیا الهام گرفته از این سبک در سال های ۱۷۲۰ تا ۱۸۴۰ در کشورهای انگلیسی زبان شهرت یافت.
دوره گوتیک در فرهنگ جهان دوران استیلای مذهب، و بالاخص کلیسا، بر جوامع بوده.نوع ارتباطات در آن دوران به صورت عمودی تعریف می شده است.بدین معنا که تمام ابعاد و جنبه های زندگی در جهت خداوند و برای خداوند تعریف می شده.این الگو در معماری آن دوران خود را به صورت فلش های رو به بالا(به سمت خداوند) نشان داده است.دوره گوتیک با ظهور اومانیسم پایان یافت.البته عدهای دوره رنسانس را دشمن گوتیک می دانند.
یکی از ویژگی های معماری گوتیک، قوس نوک تیز است.طاق از این نوع قبل از اینکه آنها در معماری قرون وسطی به کار گرفته شوند، در شرق نزدیک در پیش از اسلام و نیز معماری اسلامی استفاده می شد.و در نتیجه تصور این است که معماری شرق نزدیک و خاورمیانه الهام بخش برای استفاده از آنها در فرانسه، به عنوان مثال در کلیسای جامع Autun است، در غیر این صورت به سبک رومی هست.
با این حال، بر خلاف نظریه اشاعه، به نظر میرسد که به طور همزمان تکامل ساختاری در قوس نوک تیز وجود داشت، که به منظور خرک زدن فاصله های طرح نامنظم، و یا رساندن ارتفاع خرک های عرضی به خرک های مورب بود.این دومی در کلیسای جامع دورهام در راهروی شبستان در ۱۰۹۳ اتفاق می افتد.قوس های نوک تیز به طور گسترده در تزئین گذرگاه طاقدار کور رومی نیز رخ می دهد، که در آن قوس های نیم دایره با یک الگوی تزئینی ساده همدیگر را می پوشانند، و نوک های تیز به صورت تصادفی در طراحی پیش می آیند.طراحی داخلی به سبک گوتیک همیشه با رنگ های تیره برای دیوارها، سقف و کف زمین مشخص می شود.در کل برای اینکه این سبک را در طراحی داخلی منزل خود پیاده کنید به یک فضای باز و بزرگ احتیاج دارید، زیرا وجود این سبک به خاطر ترکیب رنگ های موجود در آن موجب گرفتگی و دلگیر شدن فضاهای کوچک می شود.و این باعث ناراحتی اعضای خانواده و همچنین مهمانان خواهد شد.سبک گوتیک یک جذبه و شهرت عرفانی خاصی را به طراحی داخلی منزل وارد می کند و طوری است که موجب می شود فضای داخلی بسیار لوکس به چشم آید.
۲۳- سبک دکوراسیون داخلی اوریگامی
در یک تعریف ساده می توان گفت «اوریگامی روش ارائه ی اشکال است که عمدتاً با خم کردن ماده ی مورد استفاده(کاغذ) حاصل می شود».
اصل لغت «اوریگامی» در زبان ژاپنی از «اورو» به معنی خم کردن و «کامی» به معنی کاغذ گرفته شده است.
اما خم کردن کاغذ اسامی دیگری نیز در زبان ژاپنی داشته است که به تدریج به نفع اوریگامی از دور خارج شدهاند.
سبک دکوراسیون داخلی اوریگامی از همین تعریف الهام گرفته است.
۲۴- سبک دکوراسیون داخلی مونو کروماتیک
مونوکروماتیک یکی از آسانترین سبک های دکوراسیون داخلی است که یک دکوراتور تازه وارد نیز می تواند به خوبی آن را ایجاد کند.در این سبک به سادگی از کنار هم قرار دادن اشیاء یک رنگ می توان به یک تعادل مناسب در این سبک رسید.بدون نگرانی در این باره که رنگ ها در کنار هم به خوبی جلوه می کنند یا نه؟
0 دیدگاه